Thursday, August 14, 2008

MB6-503 Exam Questions [Sample]

Hi , i worked as Microsoft Application developer using Microsoft Dynamics Axapta 4.0 and be certified from microsoft on that technology

Microsoft Dynamics AX 4.0 Installation and Configuration

Training Materials:
- 8626: Installation and Configuration for Microsoft Dynamics AX 4.0


Skills Being Measured:

• Understand and articulate how to set up and configure Microsoft Dynamics AX 4.0, including understanding the components used in a Microsoft Dynamics AX 4.0 deployment.

• Install and set up those components, including supporting components such as Active Directory, SQL Server 2005, and IIS, as well as the Microsoft Dynamics AX 4.0 components that include Microsoft Dynamics AX 4.0 Database, Application Object Server, Application File Server, and Client.

• Understand how to configure Microsoft Dynamics AX 4.0 Enterprise Portal, Reporting Services, and Application Integration Se


Time Requirements and Questions:
- 90 minutes to complete the exam
- 50 questions with a passing rate of 70%
- Multiple Choice and Multiple Answer questions

The following questions are demo ones from the exam

Question: 1

Database improvements to Microsoft Dynamics 4.0 include: Choose the 3 that apply.

A - A change to Unicode to help support data in more languages than Microsoft Dynamics AX

3.0.
B - RecID improvements that help increase performance and scalability.
C - A change in the Database Wizard to help make creating the database an easier task.
D - A change to optimistic concurrency that helps shorten the amount of time that database
objects are locked.

Answer: A, B, D

Question: 2

A system implementer working with a customer on moving from Microsoft Dynamics AX 3.0 to
Microsoft Dynamics AX 4.0. What important effect to the database must be considered before
upgrading to Microsoft Dynamics AX 4.0?

A - The database can be converted without any special consideration.
B - The Microsoft Dynamics AX 3.0 database must be converted to Unicode before upgrading the
data to Microsoft Dynamics AX 4.0.
C - The database cannot be upgraded but instead all the data must be manually exported from
the old database and manually imported to the new database.
D - The upgrade checklist will automatically handle any needed changes to the database.

Answer: B

Question: 3

A customer asks the implementer to install their production Microsoft Dynamics AX 4.0 on a
single computer, in order to save money. What response would be appropriate for the
implementer to give to the customer? Choose the 2 that apply.

A - The single computer install should not be used in a production environment because of
potential performance issues.
B - The only appropriate place for a single computer install at a customer site is for development

and testing.
C - The single computer install would be the optimal install in a production environment.
D - The single computer install is for Partners only and should never be used at a customer site.

Answer: A, B

Question: 4

Which of the following is true in relation to the Help languages in Microsoft Dynamics AX 4.0?
Choose the 2 that apply.


A - It is possible to install help in multiple languages.
B - The Help files for all languages are now installed by default.
C - It is possible to view the Help files in multiple languages at one time on a Microsoft Dynamics


AX 4.0 client.
D - Users can switch between Help languages by changing the user settings in the Microsoft
Dynamics AX 4.0 client.

Answer: A, D

Question: 5

The Application Object Server (AOS) has been changed to a true Windows Service. What are the
advantages of this change? Choose the 3 that apply.

A - Improved server status reporting to the Windows event log. This lets administrators view
errors and warnings that can help in troubleshooting problems.
B - Eliminating the dependency on the Microsoft Dynamics AX 4.0 Server Manager removes a
security threat by which an attacker can send a command to the AOS to shut it down.
C - Changing to a true Windows Service means that the AOS service will always run as
Administrator.
D - The AOS service can be configured to start at system startup and continue to run even when
no user is logged into the system.

Answer: A, B, D

Question: 6

The application file server contains the files in which the Microsoft Dynamics AX 4.0 business
logic is stored. Because of the sensitive nature of the customer data stored in these files, which of
the following is true?


A - This directory must not be accessible by the Application Object Server computers.
B - Only the AOS service should have write access to these files
C - Only the Microsoft Dynamics AX 4.0 administrator should have write access to these files.
D - Only the AOS service and the Microsoft Dynamics AX 4.0 administrator should have write


access to these files.

Answer: D

Question: 7

The system implementer is preparing to install Microsoft Dynamics AX 4.0 at a customer site.
Before starting the install the implementer needs to know if the customers network infrastructure
has the ability to handle the requirements for Microsoft Dynamics AX 4.0. What are the minimum
bandwidth and latency numbers required for Microsoft Dynamics AX 4.0?

A - Bandwidth = 100 MB per second
Latency = Less than 50 milliseconds
B - Bandwidth = 10 MB per second
Latency = Less than 5 milliseconds
C - Bandwidth = 100 MB per second
Latency = less than 5 milliseconds
D - Bandwidth = 100 MB per second
Latency = more than 5 milliseconds

Answer: C

Question: 8

What are the critical areas of knowledge required by a Microsoft Dynamics AX 4.0 system
implementer? Choose the 3 that apply.

A - Networking
B - Microsoft SQL Server
C - Active Directory
D - Version Control System

Answer: A, B, C

Question: 9

The core computer roles for Microsoft Dynamics AX 4.0 are? Choose the 3 that apply.

A - Database server
B - Enterprise Portal server
C - Object server
D - Client

Answer: A, C, D

Question: 10

The system implementer is preparing to install the Application Object Server on a computer at a
customer site but finds that this computer has a 64-bit operating system installed. What is the
proper procedure in this case?

A - Microsoft Dynamics AX 4.0 cannot be installed on a computer with a 64-bit operating system.
B - Microsoft Dynamics AX 4.0 can be installed on a computer with a 64-bit operating system, but
it will run in 32-bit mode.
C - Microsoft Dynamics AX 4.0 can be installed on a computer with a 64-bit operating system and
will run in 64-bit mode.
D - Microsoft Dynamics AX 4.0 can be installed on a computer with a 64-bit operating system but
only after making modifications in the AOT.

Answer: B

Question: 11

The VAR is working with a customer to gather information necessary to evaluate the customer’s
infrastructure for installing Microsoft Dynamics AX 4.0. What information about the current
infrastructure is important to know for the Microsoft Dynamics AX 4.0 installation?


A - Network bandwidth
B - Any existing databases.
C - Operating systems currently installed
D - All of the above.


Answer: D

Question: 12

At a customer site, the system implementer is confronted with a problem. The IT Operations
Manager wants to install the application files on one of the Application Object Server (AOS). What
proper response can the system implementer give to the IT Operations Manager?

A - Installing the application file server on an AOS is acceptable but because there can only be
one application file server in the Microsoft Dynamics AX 4.0 environment it need only be
installed on a single AOS computer.

B - Installing the application file server on an AOS is acceptable but the application file server
should be installed on every AOS computer that is installed in the Microsoft Dynamics AX 4.0
environment.

C - The application file server should not be installed on an AOS computer.
D - It is mandatory to install the application file server on a AOS computer. Otherwise the AOS
will not be able to find the location of the application files.

Answer: A

2 comments:

Naeem Ahmed said...

Hi, these are nice questions but could you please post more questions or any website where I can do practice. Thanks and best regards.

Bairam.! said...

you can download demo for all of exams from
http://www.exam4sure.com/Microsoft/Microsoft-Business-Solutions.html

search for exams here
http://www.sadikhov.com/forum/index.php?showforum=10

http://www.selftestsoftware.com/dept.aspx?dept_id=1000

ANTIQR26
By: Favoshots
Views: 0
ANTIQR27
By: Favoshots
Views: 0
ANTIQR29
By: Favoshots
Views: 0
ANTIQR31
By: Favoshots
Views: 0
ANTIQR32
By: Favoshots
Views: 0
ANTIQR33
By: Favoshots
Views: 0
ANTIQR34
By: Favoshots
Views: 0
ANTIQR37
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQR38
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQR40
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQR41
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQRA
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQRA2
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQRA3
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQRA4
By: Favoshots
Views: 1
ANTIQRA5
By: Favoshots
Views: 1